Παραλίες στην Αμμουλιανή

Παραλία Καραγάτσιαkaragatsia
Η παραλία Καραγάτσια, βρίσκεται περίπου 3 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Αμμουλιανής. Πρόκειται για μια μικρή παραλία, είναι ουσιαστικά ένας μικρός κολπίσκος με αμμουδιά και μέσα και έξω από την θάλασσα. Ο βυθός της θάλασσας στο σημείο αυτό, είναι ξεχωριστός και αποτελεί πόλο έλξης για εκείνους που αγαπούν το υποβρύχιο ψάρεμα αλλά και όσους έχουν σαν χόμπυ τις βουτιές με μάσκα και αναπνευστήρα. Ο θαλάσσιος κόσμος στο σημείο αυτό είναι ιδιαίτερος και χαρακτηρίζεται από μεγάλους βράχους στον πάτο της θάλασσας, όπου είναι γεμάτοι με κοχύλια και άλλα είδη θαλάσσιας ζωής που εντυπωσιάζει. Στην παραλία λειτουργεί καντίνα όπου προσφέρει σάντουιτς και καφέδεςΠαραλία Αλυκέςalikes

Η Παραλία Αλυκές βρίσκεται στην πίσω μεριά του νησιού ακριβώς απέναντι από την Ουρανούπολη. Αποτελεί μία από τις πιο ωραίες και μεγάλες παραλίες της Αμμουλιανής. Με λευκή ψιλή άμμος και κρυστάλλινα νερά της που μαγεύουν τον επισκέπτη . Είναι οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες, καντίνα και καφετέρια και εδώ βρίσκεται και το ομώνυμο κάμπινγκ.
Παραλία Μεγάλη Άμμοςmegali_ammos

Η παραλία Μεγάλης Άμμου βρίσκεται περίπου δύο χιλιόμετρα βόρεια του κέντρου της Αμμουλιανής. Θεωρείται από τις καλύτερες του νησιού, χάρη στην ψηλή άμμο της, το άβαθο νερό, που την καθιστά ιδανική για οικογένειες, αλλά και το γεγoνός ότι δεν είναι τόσο γνωστή, με αποτέλεσμα να μην είναι ποτέ γεμάτη. Κοντά στην παραλία υπάρχουν αρκετές ταβέρνες και μερικά ξενοδοχειακά συγκροτήματα.
Παραλία Άγιος ΓεώργιοςDSC01026

Στον νησάκι της Αμμουλιανής, από τη μεριά που βρέχεται προς Ουρανούπολη, υπάρχει η παραλία του Αγίου Γεωργίου. Στο νησί μπορεί να φτάσει κανείς είτε με δικό τους σκάφος, είτε με το πλοίο, το οποίο κάθε τριάντα λεπτά κάνει τη διαδρομή από το λιμάνι της Ουρανούπολης προς το λιμάνι της Αμμουλιανής τους θερινούς μήνες. Η θάλασσα πεντακάθαρη και τα νερά καταγάλανα. Ταβέρνες και καταστήματα υπάρχουν αρκετά στο νησάκι.
Νησάκια Δρένια (Γαϊδουρονήσια"
drenia

Οι ντόπιοι τα λένε "Γαϊδουρονήσια" και είναι ένα σύμπλεγμα μικρών νησιών σε απόσταση δύο μιλίων απο την Ουρανούπολη και την Αμμουλιανή. Μπορείτε να πάτε με δικό σας σκάφος ή να νοικιάσετε βάρκα απο την Ουρανούπολη ή απο το Καμπούδι (δε χρειάζεται δίπλωμα).
Μπορείτε επίσης να πάτε με τα καραβάκια που κάνουν το δρομολόγιο καθημερινά, απο την σκάλα της Ουρανούπολης (μπροστά στον Πύργο), ξεκινώντας απο τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ. ανά ώρα. Έχει ταβερνούλα για φαγητό και αναψυχή.