Παραλίες της Αμμουλιανής

Παραλία Καραγάτσια

Η παραλία Καραγάτσια, βρίσκεται περίπου 3 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Αμμουλιανής. Πρόκειται για μια μικρή παραλία, είναι ουσιαστικά ένας μικρός κολπίσκος με αμμουδιά και μέσα και έξω από την θάλασσα. Ο βυθός της θάλασσας στο σημείο αυτό, είναι ξεχωριστός και αποτελεί πόλο έλξης για εκείνους που αγαπούν το υποβρύχιο ψάρεμα αλλά και όσους έχουν σαν χόμπυ τις βουτιές με μάσκα και αναπνευστήρα. Ο θαλάσσιος κόσμος στο σημείο αυτό είναι ιδιαίτερος και χαρακτηρίζεται από μεγάλους βράχους στον πάτο της θάλασσας, όπου είναι γεμάτοι με κοχύλια και άλλα είδη θαλάσσιας ζωής που εντυπωσιάζει. Στην παραλία λειτουργεί καντίνα όπου προσφέρει σάντουιτς και καφέδες.

Αλυκές

Η πιο διάσημη παραλία της Αμμουλιανής, η μεγαλύτερη σε μήκος στο νησάκι,  οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες σε τρία σημεία. Σε δύο από αυτά λειτουργεί beach bar, ενώ στο κέντρο της έχετε την ευκαιρία να κάνετε θαλάσσια σπορ. Οι Αλυκές βρίσκονται στο νότιο τμήμα της Αμμουλιανής και έχουν θέα προς τη Σιθωνία. Η απόσταση από τον κεντρικό οικισμό είναι πολύ μικρή σχετικά με τις άλλες παραλίες.

Παραλία Μεγάλη Άμμος

Η παραλία Μεγάλης Άμμου βρίσκεται περίπου δύο χιλιόμετρα βόρεια του κέντρου της Αμμουλιανής. Θεωρείται από τις καλύτερες του νησιού, χάρη στην ψηλή άμμο της, το άβαθο νερό, που την καθιστά ιδανική για οικογένειες, αλλά και το γεγoνός ότι δεν είναι τόσο γνωστή, με αποτέλεσμα να μην είναι ποτέ γεμάτη. Κοντά στην παραλία υπάρχουν αρκετές ταβέρνες και μερικά ξενοδοχειακά συγκροτήματα.

Παραλία Αη Γιώργης

Μια διπλή «αγκαλιά» ξανθής άμμου με λίγες ομπρέλες και ξαπλώστρες πάνω στον δρόμο που οδηγεί στη Μεγάλη Αμμο. Λειτουργούν καφέ και ταβέρνα, ενώ διαθέτει ξύλινη προβλήτα για τα πλοιάρια που φτάνουν ως εδώ

Νησάκια Δρένια (Γαϊδουρονήσια)

Ανατολικά από την Αμμουλιανή βρίσκεται το σύμπλεγμα των νησίδων Δρένια, ή Γαϊδουρονήσια. Το σύμπλεγμα πήρε το όνομά του από το μεγαλύτερο σε έκταση νησάκι,  τα Δρένια. Τα άλλα, που  είναι μικρότερα, έχουν ονόματα όπως Φέτη, Πέννα, Αρτεμη κ.α. Στο νησάκι Δρένια παλιά πήγαιναν μόνο οι κάτοικοι της Αμμουλιανής για να γιορτάσουν την Καθαρή Δευτέρα. Σήμερα είναι ένας τουριστικά οργανωμένος προορισμός με ομπρέλες, ξαπλώστρες, ταβέρνα-αναψυκτήριο κ.α. Θα φτάσετε εύκολα με λάντζα από την Ουρανούπολη, ή μπορείτε να νοικιάσετε βαρκάκι για να εξερευνήσετε τις νησίδες και τις παραλίες τους μία προς μία